mpakaliko.gr

Προαιρετικός τίτλος

δοκιμαστικό κείμενο

https://eshop.shopster.gr/fallback.svg

Προϊόντα του ταδε

ALPRO ALMOND NOSUGAR 1LIT. ALPRO ALMOND NOSUGAR 1LIT.
1-3 εργάσιμες
€1.30
ALPRO COCONUT 1LIT. ALPRO COCONUT 1LIT.
1-3 εργάσιμες
€1.30
ALWAYS ULTRA NIGHT 7τεμ. ALWAYS ULTRA NIGHT 7τεμ.
1-3 εργάσιμες
€1.72
ALWAYS ULTRA NORMAL PLUS 10τεμ. ALWAYS ULTRA NORMAL PLUS 10τεμ.
1-3 εργάσιμες
€3.01
ARIEL ΥΓΡΟ 28ΜΕΖ. 1560ML ARIEL ΥΓΡΟ 28ΜΕΖ. 1560ML
1-3 εργάσιμες
€1.30
ARIEL ALPINE ΣΚΟΝΗ 58ΜΕΖ. 3770ΓΡ. ARIEL ALPINE ΣΚΟΝΗ 58ΜΕΖ. 3770ΓΡ.
1-3 εργάσιμες
€1.30
ARIEL SPRING ΣΚΟΝΗ 58ΜΕΖ. 3770ΓΡ. ARIEL SPRING ΣΚΟΝΗ 58ΜΕΖ. 3770ΓΡ.
1-3 εργάσιμες
€1.30
AVA 423ML AVA 423ML
1-3 εργάσιμες
€1.30
BAKING POWDER ΑΛΛΑΤΙΝΗ (2+1) 60ΓΡ. BAKING POWDER ΑΛΛΑΤΙΝΗ (2+1) 60ΓΡ.
1-3 εργάσιμες
€1.30
BIC MAXI ΑΝΑΠΤΗΡΑΣ J26 BIC MAXI ΑΝΑΠΤΗΡΑΣ J26
1-3 εργάσιμες
€1.50
BIC MINI ΑΝΑΠΤΗΡΑΣ J25 BIC MINI ΑΝΑΠΤΗΡΑΣ J25
1-3 εργάσιμες
€1.50
BRUT 100ML BRUT 100ML
1-3 εργάσιμες
€1.30

Προαιρετικός τίτλος

Από το προηγούμενο βράδυ μουλιάζουμε τους γίγαντες σε μπόλικο νερό στο οποίο έχουμε διαλύσει τη σόδα. Αν έχουμε τη σιγουριά ότι οι γίγαντες είναι βραστεροί, τότε, παραλείπουμε τη σόδα, και τους μουλίαζουμε σε σκέτο νερό για μια νύχτα.
Την επόμενη ημέρα, τους ξεπλένουμε καλά, τους βάζουμε σε κατσαρόλα με κρύο νερό, και τους βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν (ξαφρίζοντάς τους), για περίπου 40 λεπτά. Τους στραγγίζουμε, και τους βάζουμε μέσα σε ένα ταψί μακρόστενο 37×25 εκ. (ή στρογγυλό 35 εκ.)
Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο, σε βαθύ τηγάνι, και σε μέτρια φωτιά, βάζουμε το κρεμμύδι. Το αφήνουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε το σκόρδο, το σέλερι και το καρότο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 ακόμα λεπτά. Δεν πρέπει να πάρουν χρώμα, απλά να μαραθούν. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τις ντομάτες, το μαϊντανό και το αλατοπίπερο.



Βράζουμε τη σύβραση για 10 λεπτά, και περιχύνουμε με αυτή τους γίγαντες.
Προσθέτουμε και το υπόλοιπο ελαιόλαδο, καθώς και 1 φλιτζάνι νερό. Ψήνουμε στις αντιστάσεις, σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς C, περίπου για 45 λεπτά, μέχρι να μείνουν με το λαδάκι τους.

  • test
  • test
  • test
Αν ψήσετε σε αέρα, βάλτε στη μεσαία σχάρα το ταψί, και ρυθμίστε σε πιο χαμηλή θερμοκρασία το φούρνο. Επίσης, σκεπάστε το ταψί με αλουμινόχαρτο, γιατί θα ξεραθούν γρήγορα οι γίγαντες εξωτερικά, πριν μελώσει μέχρι μέσα το εσωτερικό τους.
κείμενο κουμπιού